TEMA 7 páx 127 (1-2-3-4)






1) Os organismos consumidores son aqueles seres vivos ou organismos que consumen ou se alimentan de materia orgánica. Existen 3 tipos:
  • Consumidores primarios: neste tipo están os herbívoros, que se alimentan de plantas e vexetais. Ex: vaca, cabalo, gacela...
  • Consumidores secundarios: neste tipo están os carnívoros, que se alimentan de carne que obteñen de outros organismos como os primarios. Ex: león, tigre, tiburón...

  • Consumidores terciarios: neste tipo están os omnívoros, que se alimentan tanto de plantas como de animais. Ex: porco, oso (excepto o oso polar), o ser humano...



2) Temos unha secuencia de catro organismos que son: sardiñas, plancto, gaivotas e atúns. A súa orde na cadea trófica sería: no nivel trófico 1 situaríamos o plancto, no nivel trófico 2 situamos ás sardiñas, no nivel trófico 3 situamos ao atún e no nivel trófico 4 situamos ás gaivotas.

Nivel trófico 1
Nivel trófico 2
Nivel trófico 3
Nivel trófico 4



  
3) É necesario para que os organismos poidan alimentarse e así obter enerxía grazas aos alimentos que consomen.



4) Non sería posible porque eles rompen os restos de materia orgánicos doutros organismos e transformalos en materia orgánica.





Comentarios

Entradas populares de este blog

TEMA 6 páx 109 (1 - 2 - 3 - 4)

TEMA 4 pax 63 (1 - 2 - 3 - 4)

TEMA 2 - O ciclo de vida da célula