TEMA 7 páx 127 (1-2-3-4)
1) Os organismos consumidores son aqueles seres vivos ou organismos que consumen ou se alimentan de materia orgánica. Existen 3 tipos:
- Consumidores primarios: neste tipo están os herbívoros, que se alimentan de plantas e vexetais. Ex: vaca, cabalo, gacela...
- Consumidores secundarios: neste tipo están os carnívoros, que se alimentan de carne que obteñen de outros organismos como os primarios. Ex: león, tigre, tiburón...
- Consumidores terciarios: neste tipo están os omnívoros, que se alimentan tanto de plantas como de animais. Ex: porco, oso (excepto o oso polar), o ser humano...
2) Temos unha secuencia de catro organismos que son: sardiñas, plancto, gaivotas e atúns. A súa orde na cadea trófica sería: no nivel trófico 1 situaríamos o plancto, no nivel trófico 2 situamos ás sardiñas, no nivel trófico 3 situamos ao atún e no nivel trófico 4 situamos ás gaivotas.
3) É necesario para que os organismos poidan alimentarse e así obter enerxía grazas aos alimentos que consomen.
4) Non sería posible porque eles rompen os restos de materia orgánicos doutros organismos e transformalos en materia orgánica.
Comentarios
Publicar un comentario